2007 - Ett år med dalar och toppar

Mitt 2007 började den 1/1 som för så många andra. Jag vaknade och var rejält sliten, mannen!! som låg brevid mig hette Alexander Hofmann och vi delade en dubbelsäng. Jag minns speciellt hur jag hade sjukt svårt att andas och när jag väl fick igång hela den apparaten var det ingen sommardoft som mötte mig precis. Detta utspelade sig i sälen hos Mange och vi tackar honom för den trevliga vistelsen. Som parantes så måste det sägas att min sängkamrat åkte på något riktigt virus efter vistelsen och var rejält däckad i drygt två veckor, vad som låg bakom det fick vi aldrig veta....

Tiden flöt på och jag minns speciellt hur vi läste Fek i Februari, ekonomisk styrning, läraren hette Fredrik och var speciell men väldigt snäll. Jag minns hur jag dagen innan omtentan var på hans kontor och frågade om upplägget för morgondagen. Han sa uppmuntrande ord och man fick en annan sida av honom än den man sett på föreläsningarna. Dagen efter skrevs tentan och det kändes väl halvbra, lite frågor vi inte hade pluggat på dök upp minns jag. När jag kom till skolan på måndagen efter tentan kommer beskedet att Fredrik hade dött under helgen, han dog i ett epelepsianfall och kring 30 år. Det var konstigt att någon man precis träffat en dag var borta en annan, jag kände inte Fredrik som person på något sätt men det var ändå en konstig känsla minns jag...
Även här kan flikas in att jag klarade tentan men jag vet inte vem som  rättade den...

Tiden sprang vidare och en resa till Åre hanns med. Det var då jag upptäckte att min fetma var tvungen att behandlas och jag startade min första blogg http//beach007.blogg.se . De gamla inläggen finns kvar om ni vill gå in och läsa. Det började tränas en del och det gick väl mot en bättring men sen shet det sig och jag är just nu klenare och tjockare än någonsin....

Mars månad har jag inga direkta minnen till utan den rullade på.... Sen tog April vid och då började det hända saker. Jägarexamen skaffades och det var en absolut toppupplevelse under 2007, så jävla roligt rent ut sagt. Råder alla att åka till Peter-Lorentz och göra det Lorentz style =) Bo på herrgård, laga mat, skarva, gå på lokala studentpuben och hela den biten. Minnena därifrån hoppas jag finns kvar länge.
För att avsluta April så blev det även en resa till riksgränsen vilken var underbar även den, vädret var rätt kasst men det var fan så roligt. Lärde under den resan känna en väldigt vacker flicka som gjorde att mitt hjärta slog lite snabbare iaf, men ibland rinner sånt ut i sanden och så är livet. Man kan inte vara bitter över sånt nu.

Maj kom mot oss och jag minns hur vi firade valborg på riksgränsens uteställe, en tokig kväll. Varmaste kvällen det här året, eller svettigaste, bror på hur man ser på saker. Det togs lite pinsamma bilder på bussen hem från krogen minns jag att jag tyckte då, i efterhand är man glad över att man kört 110% i många lägen.
Maj avslutades med den årliga brännbollsyran och flera tusen intog Mariehemsängarna för spel. Att man kunde vara proffs i brännboll var en av de stora erfarenheterna från den helgen, bland många andra. Det var även då man märkte att mörkret på riktigt gett sig av från umeå. Minns speciellt hur jag och Mange gick hem från en efterfest sena sena timmen och luften var så himla fräsch och fåglarna sjöng för oss. Goda tider.  Roligt även dagen efter då Tommy Björinge, en god vän, berättar hur han fotat fåglar på vägen hem med sin mobilkamera. Stor konst.

Juni kom och man åkte hem, ville njuta av vädret och sommaren. Sommaren kom aldrig riktigt. GIck och var sjukt rastlös minns jag. Åkte dock till Lycksele för första gången och hälsade på Jonas Boman. Jag och Tommy B rullade dit dagenn då de serverade 100 m tårta mtt på stan. Den helgen var jäkla rolg, tack Jonas!

Juni blev Juli och jag fyllde 22, bjöd till dans på landets gräs. Det lektes och höll på, solen tittade fram och jag tror att alla hade trevligt. Sofia Akterin och Jonas Boman njöt nog inte dagen efter då de inte tog sig ur sängen förens eftermiddagen ; )

August tog vid och jag provade vandring för första gången och insåg att vi har ett underbart vackert land som fler borde njuta av istället för att åka charter till Thailand och allt var det nu är. Vi gick inga längre sträckor men hela idén av att vara ute tillsammans, lyssna, titta, laga stulen lumpenmat och vara i goda vänners lag, det är svårslaget. Det var under den vandringen som hela idén till Absiko föddes också och det är vi oehört glada för. Även om  jag i dagsläget inte har en aning om hur det blir med Abisko med tanke på jobb, semestrar etc. Men håller tummarna, det gör vi absolut.
Augusti flöt på och umeå skulle uppvaktas igen, provade ännu en gång utelivet och hade även då en kanonkväll i många bemärkelser. Fick se och höra norrlands inland och fick blev tusen erfarenheter rikare på en dag bara.

September, oktober och november rullade på. Inspark i början av september, roligt att vara fadder och lära känna nya ansikten, rekommenderas till alla. Vi i Obbola var bäst! Är BÄST! Hösten flöt på och några speciella händelser vet jag inte om det blev, inget att skriva här om hur som. =)

December däremot, månaden just nu, då kom umeå handelshögskolas eu-deligation ner till Bryssel för att besöka parlamentarikerna Hofmann och Björinge i deras penthouse. Vi hade en jävla helg rent ut sagt, mycket som hände i Bryssel stannar i Bryssel men jag lärde mig att grekiskt skulle jag kunna gifta mig ;)

Julen tog vid och hem till Peking flög man, trygga Peking. Saker var sig likt kan man konstatera. Men en trevlg Jul har det varit även om vi inte var full styrka i nya boendet.

Nyårsafton  nu, och jag vet inte vad jag skall göra? Fantastiskt på ett sätt, skrämmande på ett annat. Men jag blir väl en erfarenheter rikare på att stanna hemma. Det var ett tag sen sist =)

Det var allt för detta året!

/Björn Karlström

ps. har jag stavat fel.... så skiter jag i det :P

Är året 2008 det vi alla har väntat på?

Jag tror 2008 kan bli det viktigaste året i världshistorien på många sätt, nya vägar kommer att banas fram och nya mål kommer att nås. För oss på bloggen är Keb´s topp det kanske största målet, för mig privat är det nog att klara mig bra i skolan, skaffa ett jobb, inte se något bakåt utan bara köra framåt, hitta en tjej? med mörkt hår helst =)
Vilka mål som är möjliga? Alla så klart, tänkte man annorlunda skulle det gå åt skogen med allt.

När man kommer hem till staden man växt upp ges man tillfälle till att tänka över saker, och jag tror de flesta som gett sig av känner samma sak. Vi är alla glada för att vi tog en sväng härifrån, visst kan det vara kul att komma över en helg eller kanske en vecka men sen går det på rutin. Utvecklingen är noll på något sätt. Detta gör att jag bävar inför sommaren, ska jag klara åtta veckor  i Peking, staden jag är så stolt över när jag är borta men hatar jag när är här? Jag vet inte...

Det blir lite nattsvammel såhär på kvällen... Ska försöka snajda en årsberättelse tills imorgon så håll utkik...

Och nu ska jag sluta vara bitter =)

/B

Vikbolands taxi

Tänkte bara ägna en tanke åt vikbolands taxi, aka räddaren i nöden.

Summan av kardemumman= Hata 100 100, älska 160 000!!!!

// CS

Nu är det äntligen över..

Denna julhysteri..
Jag ber om ursäkt då jag varit lite frånvarande på sistonde, det finns anledning till detta vill jag lova.

Har jobbat alldeles för mkt, känns i kroppen, mindre kul just nu, mera kul i januari då lönen kommer! =)

CS har förlovat sig. Stort. Vill jag lova. Med FA. FA+CS=FACS. FACS= FUCKS? Hmm. Frågorna är många.
Men lyckliga är vi, oyeah! 

Fick ett Trangiakök i julklapp, kan behövas inför abisko. Fick även världens kanske grymmaste kameraväska från Lovepro samt en bok av allas vår Leif GW Person. Vilken man. Lever han?

Tanken är väl att sammankalla ett möte snart med abisko08´s medlemmar, dock så har det uppstått en liten konflikt mellan en av medlemmarna och en annan medlems flickvän, lite av ett slagsmål faktiskt. En spännande följetång utan dess like, men jag hoppas dock att detta inte går ut över våra äventyrsplaner..!

Fick ett spännande samtal från ICA häromdagen, de ville sponsra oss med köttfärs under resan, men jag var tvungen att avböja vänligt men bestämt, även om de verkar göra allt för att folk ska köpa deras kött i fortsättningen:

 

Jag har tvättstuga, inte alls spännande faktiskt. Inte mycket tvätt dock som tur är.

Ikväll blir det aktivitet hos Lars, wii & öl står på schemat, ska bli trevligt.

Vi hörs hörni! // CS

Vi på Abisko08

Önskar Er alla en underbar Jul!

Vi kan även låta meddela att vi under julen nu kommer att hålla ett planeringsmöte så (h)julen är i rullning!


/B & C

Grymt enkel och skitrolig blogg

http://stureplansvackraste.blogspot.com/


/B

För oss som gillar foto

Ta då en titt på denna länk

http://www.time.com/time/specials/2007/personoftheyear/0,28757,1690753,00.html

Kolla bilden på Putin! Bland de bästa jag sett, vet att det finns fler men det blir att dra till UB och försöka sno ett ex!

Ruggigt vassa, man vet ju knappt om han är död eller levande på bilden!

/B

Läst på nätet

"Nybörjarröjare: 3sek(dock inte på min dator,här har jag 4)

Amatörröjare: 19sek

Storröjare: 61sek(tänker pressa under 60 :P)"

http://www.gamers.nu/?p=forum&readthread=True&t=827413

iofs taget från ett spelforum med mytomanibarn.. men iaf.

var så nöjd med mina 55 sek på amatör att jag var tvungen att googla för att istället bli ledsen

/B

Kolla facebook-länken

http://www.facebook.com/group.php?gid=7937675865

vi tar det här med grupparbete en bit till :D

smekmånadsfas!!!!!

/B

wiee...

En jul som går i studiernas tid...

tänkte försöka avsätta 4 timmar om dagen på stadsbiblioteket hemma i peking, undrar om jag lyckas? =)

Vem skickar julkort utan avsändare?

Med The Hoff på framsidan?
Tillkänna er gärna så jag kan tacka!


image177

Detta är bilden som undrar hur julkortet ser ut!

/B

Vem röstar du på?

Sveriges härligaste människa?!

Jag röstar på denna man, men vad säger ni?

image176

/B

Kanoncitat

"Så nu är det två hundar som driver i samma backe. Å jag har två portionsnus här inne så det betyder tur."

Vem säger det?

Jo, Guden

image162image110

Per Morberg

Nån som minns Kent?

image174
Han med yxan i Robinson.

Det var en riktig stjärna det. Han har stora likheter med den skäggige man från Norrköping som allas vår Rickard Posth åkte till Köpenhamn med på fyllan.
Kanske är det samma man?
Kent = Kenneth?
Kenneth = Kent?

// CS

I väntan på vadå?

Vart håller PITA hus?
CS sitter och dricker Calle, han skulle ju dyka upp snart. Hungrig efter kebab.

Dagens På agendan:
Xbox och rödvin!

Dagens I stereon:
Afasi & filthy - F.A.Q (med Kihlen)
Jag spelar så högt så grannarna störs. Som vanligt?

Dagens överspänning:
Min kollega pluggar in ett nätaggregat till ett xbox som vill ha 110volt i ett vanligt svenskt uttag (220volt).
PANG. Ojj hoppsan hejsan. Nytt nätagg. Jobbet betalar. ? .

Nu får han öka, Justin-wannabeen! Men det är klart, han kör ju volvo så.. ;)

// CS

julförfest på istidsgatan

nu kör vi!!
bastun är på
kleeeder inköpta,


detta kan bara gå åt helvete :D


Only in Umeå

"Rök från ett brevinkast varnande grannarna som i sin tur larmade räddningstjänsten. När de tog sig in i lägenheten fann de en 28-årig man medvetslös på golvet. I ugnen hittade brandmännen sen rejält några rejält vidbrända lussebullar. Hur han hamnade på golvet är ännu oklart. "


källa www.vk.se

Frågan? Hur kom det sig att han låg på golvet?
- Heroin?
- Dåliga lussebullar?

Detta var i mariehem och där kan allt hända ;)

Jakten på Fysik-Patrik från Boston Tea Party

Ni som är trogna läsare vet ju att jag haft som mål att uppsöka Fysik-Patrik och föreviga honom på kort.
Jag hade börjat planera vissa promenader österut mot fysikhuset och de andra mindre trevliga husen :P
Men behöver jag det? NEJ, han springer rakt på mig istället. När jag skulle lätta från Arlanda kliver han in i planet! BOOM som Ari Gold skulle sagt.

Fick detta kort när vi klivit av!
fysikpatrik

Jajaj, inget face! Men det är han. Och någon annan dude, kanske är han sugardaddy åt killen brevid? Vad vet vi på Abisko08?

/B


I vår kära huvudstad

svensk

Dålig bild, jag vet. Men det sitter en svensk flagga på permobilen!


Nu är det jul...

..här i vårt skjul....
Tomten är full, ramlar omkull, ramlar omkull..Som vår gamle farbror konkel brukar sjunga!

Hal plecis ätit fleltalet vålullal, äl helt ploppmätt! Fia har en idé om vegetarisk kost som dessvärre även jag faller offer för, i vårt förhållande så lagar Fia mat och jag diskar...Måste se till att byta roll snart så det blir lite protein på bordet! Eller skaffa en diskmaskin! Eller både och!!

Var och såg Beowulf på bio igår, rätt ok film, SJUKT snyggt gjort, hela filmen är animerad, till och med Angelinas härligheter, ibland glömmer man bort helt och hållet att filmen är animerad..
Sevärd helt klart, var jag, Pierra aka Justin och Martin, vi var helt ensamma i salongen, dålig film eller dålig dag för bio? Måste ha varit en mix av båda!



Petters nya är som väntat kunglig!
Min stackars vän Pete säger att "han känner igen sig" i den, stackars hans lever isf! ;)
Eller som Fronda en gång sa: "Hur fan kan man säga att man känner Petters texter".. Men sen är ju Fronda en pubertal tönt i sammanhanget också!

Fia sitter och kollar på TopModel Sthlm finalen på tv as we speak.
Spänningen är tydligen olidlig.
"Jag kunde inte bry mig mindre" som herr Munkhagen skulle ha sagt! =)

Hursomhaver, nu blir det lite bildredigering!
Över och ut // CS

På spåret

fick man äntligen se det.

Skönt att man blir bättre och bättre, var grym på umeåfrågorna.
Tog Umeå på 10p dessutom.

/B

Springsteen, Bruce Springsteen

Konserten i måndags var magisk. Att stå på golvet och se hur globen fyllas till MAX. Var över 15500 pers där inne. Så vi stod där inne och tyckte om varandra allihop helt enkelt.
Väntan kändes som evigheter, sen blev det svart och så bara stod han där.

Radio Nowhere ekade ut och alla var med från början.
Låtarna drogs igenom i ett högt tempo men det gjorde inget, han drog igenom många fina. Tyngsta ögonblicken var nog
- The River
- Badlands
- The Promised land

Enda låten man saknade var Thunder Road, men det gör bara att jag måste gå på sommarkonserten.

Var grymt stort hur som helst! Och reportern på aftonbladet som sa annorlunda borde gå ut i skogen och ladda bägge piporna...

bruce

Dök även upp en femte kompadre på konserten. Direkt från konungens tjänst som han själv gärna sa. Bruten stortå och lite annat men för Bruce så dyker man alltid upp.
mix

Trippel M!



/Björn

Bryssel i korta drag

I torsdags eftermiddag satt änligen jag (Björn) och Boman ute på umeås flygplats. Saker var på gång, det kändes.
början

Efter en bärka hade slinkt ner kändes det som att alla problem var borta och att vägen till Bryssel låg öppen.
Flygen flöt på, mötte upp med Alex på Arlanda och där togs ännu en bira plus lite ljugande, vilket var skönt att både få höra och snacka själv.
alexhofmann

Mannen vi slöt upp med på Arlanda på bilden ovan, dock tagen på en toalett =)
Det bjuder du på Schulman ;)

Resan flöt på och vi landade efter dryga två timmar. Vädret var piss men det var fortfarande en stämning som man liksom kunde ta på.
Vi intog lite käk, drack lite bärs och åkte på besök hos några belgiskor. Väldigt gästvänligt och trevligt.
Sprang lite på krogen osv.

Dagen efter turistade vi runt nästan hela staden, har många fina bilder på kameran som kanske dyker upp här eller på facebook.com sen.
Dock fota jag denna lokala kvinnan på supermarketen där man kunde köpa backar med öl för under 10 euro.
local

På kvällen hände saker jag inte kan snacka om, men roligt var det.
Grekiskor är nog de mest gästvänliga människorna jag träffat, man tvingades äta hurmycket mat som helst och dricka, fast man både var mätt och full. Trevlig gest iaf!

Dagen efter blev det klubbning, modevisning med porschar på rad utanför. Det var dans och lyckliga miner från 02-06.
Såg dock personer köra ifrån klubben i sina bilar och de hade druckit lika mycket som vi. Kändes rätt osmakligt.

fireee

Jag in the front och wingman Mackan bakom.
skumpa

Här kommer tre flaskor skumpa från okänd. Vi hade mao en bra kväll.

Jag vet inte riktigt vad jag skriva för det var FUBAR hela den kvällen.

Men roligt var det =)

Over and out
/Burta

NU har man sett Bruce

nu kan man dö lycklig =)
Kanske den bästa tors-mån i hela mitt liv!

/B

....

Jag är nog slut som människa nu. Vad finns kvar? Ingenting...
Bygga upp bitarna som finns kvar.

Bryssel var epic. Kommer en längre rapport på tisdag då jag anläder till umeå.

Nu laddas batterierna om och imorgon blir det Bruce Springsteen i globen!!!!! SÅÅÅ taggad!


/B

Städning, Kill Bill & ny mobil!

Trött CS. Städat och haft mig, vi ska ha nån form av lilljul imorrnkväll, och då måste ju allt va tipptopp!
Hann inte städa så länge, sen kom Rob över. Sen Frigge. Sen Björn. Sen hade jag uppvisning av mitt nya hemmabiosystem, grabbarna var mäkta imponerade. Jag med! =)

Imorrn köper jag ny mobil, igen, kan man tycka, jag gillar ju det där med att variera mig med teknikprylar, jag är ju vad många skulle kalla en "prylbög utan dess like". Tur att man jobbar på Kjell och kan stilla behovet! =)
Mobilen blir hursomhelst, och efter mycket om och men en SE P1i, lite av bästa bästa, det enda negativa med den är att kameran saknar blixt. MEN, jag har övervägt att leva utan den, jag har ju min trotjänare Canon350D med diverse objektiv när jag vill fota nåt seriöst.

Känner lite press på mig nu när BK är i Bryssel och dricker mörk öl och skaffar sig veneriska sjukdomar, ja inte ang. sjukdomarna då utan bloggpress, BK är ju lite den som slänger flest inlägg känns det som, dock alldeles för korta ska väl tilläggas! ;) Hursomhaver, nu ska jag inte klanka ner på min wingman.
Påtal om Wingman så har jag köpt världens kanske bästa film; TopGun på DVD, kommer bli bra effekt i högtalarna!..

Nu. Sova. Säng. Säng. Säng. Ciao!

// CS

Blogguppehåll för ena delen av Abikso08

Mr B aka Burta B aka Björn etc mm osv, tar med sig Boman under sina vingar och beger sig mot Bryssel imorgon för att göra stadens pubar osäkra.
Ska bli ruggigt skoj, umeå tillstånd är inte så tilltalande förtillfället. +3 regn och för att det varit svinkallt så är det is överallt så man cyklar som omkring på en hockeyrink. Väldigt underhållande.
Har dock klippt mig hos min nya favoritfrisör Robert, klockren! Rekar verkligen honom, jobbar i Univrsum.

Idag träffa jag även Dave för lunch, min gamla pedagogikvän. Jätte trevligt att catch up med honom.

Nu ska jag packa och tagga till något helt enormt!

Over and out scout!

/B

Mitt nya boende

si2802101010101 korridor.GIF (7568 bytes)

Där har vi det!
Där X:et är!
+
28m2, stekarvariant ;)
Närmre skolan, kapar typ 200-300m mot nu.
Hund i korridoren

-
Ingen tvättstuga i huset
Lite dyr hyra, 2800 nästan

Vi som känner igen mannen i mitten skrattar nu

http://danielnordstrom.se/hemsidetest/Tavlingar/Decembercupen2007/for/images/P1130844.jpg



Hahhahahahah

Överlycklig

Som Lasse sjunger, lycklig och förvånad är jag.
Började morgonen med att gå upp och laga lite havregrynsgröt ala Spetz, sen dök min bro Rob upp.  Vi åt gröt och väntade med spänning på att kön skulle börja på ticnets hemsida, där satt vi, med 2 datorer, 2 telefoner i 1,5 timme utan att komma nånstans i kön.
Biljetterna tog slut. Fan. Det hela såg mörkt ut. Vi tänkte hoppa. Men då händer något, min wingman Burta ringer ända från Umeå och berättar att Bruce gör ytterligare en konsert dagen efter och att det finns biljetter dit.
Vi blir överlyckliga och loggar in igen, efter några extremt långa minuter så får vi tag på dem!!
Biljetter. Till Bruce. På Ullevi. 5 Juli.
Vi blir självklart överlyckliga.

image164

Vi har även lyckats handla nästan alla julklappar idag, bara ett fåtal kvar. Julstress kommer jag ha nog av ändå på jobbet..

// CS

Nya lya och en liten liten värld

Hej Hopp!
Har fått lägenhet nu, lite strul med datum men som vanligt hoppas jag att allt löser sig!

Men nu till den sjuka historien om en liten värld!

För två-tre veckor sen mailade jag på en annons på blocket, det var två tjejer som behövde en inneboende. Jag slängde iväg ett mail med bild och allt, man vill ju inte vara blyg.
De här tjejerna svarade inte på mitt mail och jag fick en lite tår i ögat...
Men jag gick vidare och letade på iaf! Sen händer det en rolig grej, att en gammal kompis från mina studier i linköping hör av sig via facebook och vill käka lunch med mig i umeå för hans tjej är doktorand här uppe! Supertrevligt tänker jag och vi planerar allt. Så springer jag på honom och hans tjej idag på skolan. Då visar det sig att hon är doktorand i folkhölsovetenskap? och det var den ena tjejen jag sökte lägenheten hos. Då är det samma tjej!! Så hon förklarade att hon mailat mig och bjudit in på mig på fika, men troligtvis har det mailet kommit bort och därför blev det aldrig något.
Men sjukt ändå, mina gamle linkpolare bor tillsammans med den här tjejen som jag mailade på och frågade om lägenhet och nu springer vi på varandra....

Jag tycker det är helt crazy bananas.
Men nu ska jag flytta till en "eget" korridorsrum på 28m på nydala och jag hoppas verkligen det ska bli bra!

/B

Julstämning på Gabrielsbergsgatan

Sitter och dricker romglögg som jag köpte på bolaget förut, smakar helt underbart!
Lyssnar på Cornelis - Jultomten är faktiskt död, bästa julsången.

Fia har köpt en "Abtronic", alla ni som legat bakfulla framför Tv-shop vet vad det är för nåt, en elektronisk magtränare som chockar magmusklerna med spänning, en j-vligt olustig känsla till en början, men nu har jag också börjat bli beroende av den, för tro det eller ej, det verkar ge resultat!
Efter en halvtimmes "träning" så är man helt slut i "Absen".
Köp en du också! ;)
(Får bra pröjs av tv-shop för ovanstående hyllning!)



Vad händer annars då?
Beställde precis ett hemmabiosystem, pryl-knarkare som man är! Ska bli sweet.

Imorrn är en stor dag, kl 09.00 släpps biljetterna till Bruce i sommar på Ullevi.
Rob kommer hit med sin dator, vi ska sitta och äta grötfrukost med varsin laptop i knät och beställa beställa beställa! Får vi inte tag på några tickets så hoppar vi. Från Eifeltornet. Som Ted. Eller just det, han hoppade väl framför tunnelbanan?

Hursomhaver och summan av kardemumman = All makt åt Tengil vår befriare samt rädda Joppe - död eller levande!

// CS

Klarade storröjaren på

324 sek!

Första gången i mitt liv jag klarade den!
Känns ruggit bra!


mvh

Mailsvar från Calle Schulman

Mailade Calle Schulman och frågade varför jag fick mail från petter, man kunde ju lägga ihop 1+1 när man fick mail från Petter. Det måste vara samma mailgrupp.

Svaret blev följande:

Fittan Petter snodde hela mitt register från min dator. På riktigt.
Sorry för detta.

C.


Välj för miljön när du konsumerar

Om vi inte skär på våra utsläpp kommer en resa som Abisko08 aldrig att bli av, eller man kommer givetvis kunna resa dit. Men vad kommer det finnas att titta på? Höga aspgråa kullar utan liv och rörelse, smutsigt vatten att dricka ur och förgiftade lingon. Det är vad vi går mot, ni vet det va?! Om ni inte vet det så är det jävligt angeläget att ni tar er en funderare kring det och försöker göra något åt det.
Sätt upp mål, gör småsaker, åk kollektivt, planera resor. Det finns 100-tals saker den vanlige personen kan göra, och gör alla det gemensamt. Förstå verkan!!

Själv har jag börjat köpa när producerade varor i större utsträckning, jag med en studentekonomi kan inte göra allt men det är viktigt att börja någonstans.
Exempelvis har jag honung framför mig nu, det fanns tre sorter att välja på
-Impoterade från sydamerika
-skånsk
-västerbotten

det skilde 15:- på den skånska och den sydamerikanska, den från västerbotten var dubbelt så dyr. Jag valde den skånska och tänkte att om vi alla gör så kapar vi över 1000 mils resa för honungen. Dvs en jävla massa koldioxid.
Så är skånsk honung du också!

/B-man


Lite zigenarpunk såhär på söndagskvällen?


e-puben

Vissa saker blir klassiker bara efter ett par timmar som ikväll på e-puben.


-Tja, vad vill du ha?
-Fyra shots jäger
-Tyvärr tog jägern precis slut
-Jaha, men då tar jag ett glas vatten



-Kan du lära mig hur man säger något snällt och vackert på grekiska
-Säg att de har fint leende och fina ögon, inget sexuellt
-Okey, men hur säger jag det på grekiska?
-Du vet i sverige, mycket lättare att göra sexuella


Per Morberg aka James Dean

image162

Rickard Posth aka Jehovas vittnen

Igårkväll var jag på ica och inhandlade folköl, raklödder och fläskfilé, väl framme i kassan blir jag frågad om leg.
Inte varje dag, speciellt inte då expediten såg ut att vara född på 90-talet själv, jag log lite grann och visade mitt id-kort, stoltheten åkte i golvet och jag sprang gråtandes därifrån...Njae, inte riktigt, men nästan.

Hursom, väl hemma igen så är det dags att skära fläskfilén, jag tar fram den största och vassaste kniven jag kan hitta och börjar sedan skära små bitar, jag känner mig som Abisko08´s idol; Per Morberg där jag står.

Plötsligt ringer det på dörren, Fia springer och öppnar.
"-Hejsan, vi kommer från Jehovas vittnen och vi söker Cristian" hörs en glad röst i trapphuset.
Jag muttrar ett "va i helvete" för mig själv och tar sedan med mig min gigantiska kökskniv och går ut i hallen.
Killarna i trapphuset ryggar tillbaka när jag kommer ut med kniven. Som tur är ser jag ganska snabbt att det är den ökände Rickard Posth och hans vän Jesper som kommer på besök. Jag sänker kniven och konversationen är igång.
Jag unviker medvetet att bjuda in herrarna, när Posth är med i bilden kan vad som helst hända, det har jag bittert fått erfara flera gånger tidigare, man kan så att säga inte garantera sin egna säkerhet när Posth är med.

Senare på kvällen så ringer Levin mig, han har gömt sig på palace toalett, han är helt anfådd och livrädd, det visar sig att han träffat på "fylle-posth" som han själv kallar sig i det tillståndet.

Nu när jag kom hem från jobbet hittade jag tomma ölflaskor i min trappuppgång, exakt samma som herr Posth förtärde kvällen innan, sov han i min trapp? Eller lämnade han bara liken där för att göra ett "statement"?

// CS 

Evel Knievel död...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1372447.ab

Det som stör mig är egentligen inte ATT han är död, utan HUR han dog.
Evel Knievel dog av en blodsjukdom, ingen glory i det direkt, inte om man heter Knievel i efternamn iaf!

Summan av kardemumman är alltså; Hade jag varit Evel Knievel så hade jag sett till att få ett ärofyllt slut, jag hade nog gjort om hoppet över Grand Canyon, fast utan fallskärm! =)

// CS

RSS 2.0